"zaffer" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

zaffer

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

zaffer


Engelskt Uttal:

zaf•fer


Substantiv:


Etymologi

(Franska) zafre, safre; Konferera (spanska) Zafra, Safra, (italienska) saffera, tyska zaffer; alla förmodligen arabiska ursprung. Confer Zaphara.


Definition

Ett pigment som erhållits, vanligen genom att rosta kobolt blick med sand eller kvarts, som en mörk jordnära pulver. Den består av rå koboltoxid, eller av en oren kobolt arseniate. Det används i porslinsmålning, och i emaljering keramik, för att framställa en blå färg, och är ofta förväxlas med smalt, från vilket, är det dock distinkt, eftersom den inte innehåller något kaliumklorid. Namnet ofta löst tillämpas på blandningar av zaffer korrekt med kiseldioxid, eller oxider av järn, mangan, etc. [Skrivet också zaffre, och tidigare zaffree, Zaffar, zaffir.]Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av zaffer. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar zaffer kan hittas nedan:

1.zaffer
2.zaffre
3.zafirlukast
4.zaftig
5.zafu
6.zafuleptine
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 66 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av zaffer genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 280108 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor