"zadruga" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

zadruga

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från serbokroatiska zȃdruga / за̑друга ( "kommun").


Substantiv:

zadruga (plural zadrugas eller zadruge) En social enhet landsbygd bland sydslaverna, i samband med familjeband och som tullen. 2007, Elizabeth Roberts, sfären av Black Mountain, Hurst & Co. 2007, sid 7-8. Bysantinska kulturen var tvungen att dra sig tillbaka i ansiktet av en livsstil baserad på den utökade familjen kommunen eller zadruga, vilket ytterligare organiserades runt lösa stamområdena kallas županije.


Referens:

zadruga

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av zadruga. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar zadruga kan hittas nedan:

1.zadakat
2.zadruga
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 33 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av zadruga genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 280106 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor