"ysterbos" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

ysterbos

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Möjligen från afrikaans Yster ( "järn") + bos ( "buske", "shrublet", "bush")


Synonymer:

sand oliv, sandolien, ysterhout


Substantiv:

ysterbos (plural inte intygas) (Sydafrika, sällsynt) dodonaea thunbergii; Dodonaea angustifolia. 1910: Sydafrika Institutionen för skogsbruk, bulletin, № 1-29, sid 82 (Printing och Stationery Office) D. viscosa är från Indien. Vår infödda D. thunbergii - den Yyster-Bossie eller sand-Olien - är mycket lika, och skulle visa sig 1980, träd i Sydafrika: Volymer 32-35, utgiven av träd Society of Southern Africa, trädodling Society of Sydafrika: The Renosterbos (Elytropappus rhinocerotis) är ibland dominerande här och Ysterbos (Dodonaea viscosa) är också rikligt. 1988 Upstream, sidan 10: Hon böjer sig över den ljusa fjäderlätt bladverk för att kontrollera, ja det är ysterbos, en ofelbar botemedel mot njursjukdomar, och för något annat, men hon kan inte minnas annat än att de gamla värdesatte deras klasar torkad ysterbos. 1996, M Ferreira; K Charlton, L Impey "Traditionell medicinsk användning av inhemska växter av äldre kulörtvätt i Western Cape", i inhemsk kunskap och dess användning i södra Afrika, sidan 95: Ysterbossie 5 1 (i en tabell över inhemska växter som används som läkemedel)


Referens:

ysterbos

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av ysterbos. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar ysterbos kan hittas nedan:

1.YSTER
2.ysterbos
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 22 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av ysterbos genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 279942 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor