"xantin" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

xantin

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

xanthin


Engelskt Uttal:

n


Substantiv:


Etymologi

(Grekiska) xanqo`s gul.


Definition

xantin,Substantiv:


Definition

Också xantin. (Physiology kemi) En vit mikrokväveförening, C5H4O2N4, förekommer i muskelvävnaden, i levern, mjälten, bukspottkörteln och andra organ, och även i urinen (i små mängder) och några njursten, och i juicer av vissa växter ; - Så kallad eftersom den lämnar en gul återstod när indunstades till torrhet med salpetersyra. Xantin är nära besläktad med urinsyra.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av xantin. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 32 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av xantin genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 278405 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor