"xanthic" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

xanthic

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

xanthic


Engelskt Uttal:

xan•thic


Adjektiv:


Etymologi

(Grekiska) xanqo`s gul: confer (franska) xanthique.


Definition

1. tenderar mot en gul färg, eller till en av dessa färger, grönt är undantagna, där gult är en beståndsdel, blodröda, apelsin, etc.

2. (kemi) (a) Besitter, förmedla, eller en gul färg; som, xanthic syra. (B) Av eller i samband med xanthic syra, eller dess föreningar; xanthogenic. (C) Av eller i samband med xantin.

Xanthic syra (kemi), en tung, sammandragande, färglös olja, C2H5O.CS.SH, som har en stickande lukt. Den framställs genom att leda koldisulfid in i en het alkohollösning av kaliumhydroxid. Så anropas från den gula färgen hos många av dess salter. Även kallad xanthogenic syra. - Xanthic färger (botaniska), dessa färger (blommor) har någon nyans av gult, - Till skillnad från cyan färger. Se cyan .Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av xanthic. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 46 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av xanthic genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 278400 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor