"xanthemia" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

xanthemia

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från xanth- + -emia.


Synonymer:

carotenemia


Substantiv:

xanthemia (uncountable) (patologi) Förekomsten av gul materia i blodet. 1902, Heinrich Stern, Journal of American Medical Association, volym 3 8, för behandling av fetma: Bland de senare, begynnande nefrit och metabola avvikelser, som xanthemia, artrit uritica, oxaluri är vanliga. 1922, Leroy Sheldon Palmer, Karotenoider och relaterade pigment: de chromolipoids, sidan 136: karoten var slutsatsen, inte visat, i dessa fall, även om Salomon mätte omfattningen av "xanthemia" i vissa individer genom att bestämma extinktionskoefficienten för absorptionsbanden av eterextraktet av blodet. (Patologi) Förekomsten av gul hud 1976, Denis Llewellyn Fox, Djur biochromes och strukturella färger: fysikaliska, kemiska, fördelnings, sidan 174: Falsk gulsot eller carotenemia (xanthemia) är en ovanlig och onormal gulhet av den mänskliga huden, ibland faktiskt förekommer i svett, till följd av intag av karotenoider rika livsmedel såsom morötter, apelsiner eller gula gurkväxter i stora mängder över utdragna perioder.


Referens:

xanthemia

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av xanthemia. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar xanthemia kan hittas nedan:

1.Xan
2.xanadu
3.Xanax
4.Xancidae
5.Xander
6.Xandra
7.xanomelin
8.xanorphica
9.xanoxic syra
10.xantan
11.xantangummi
12.xantat
13.xantatbehandling
14.xantelasma
15.xanten
16.xantenfärgämne
17.xanthamide
18.Xanthe
19.xanthein
20.xanthemia
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 45 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av xanthemia genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 278394 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor