"våg" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

våg

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

wave


Engelskt Uttal:

wave


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip vinkade; . Presens particip och verbal substantiv Vifta, (Old English) Waven (anglosaxiska) wafian att vackla, tveka, att undra; besläktad med waefre vacklande, rastlös, att (mellersta kicktysk) Wabern vara i rörelse, till (isländska) vafra sväva omkring; tilldela (isländska) Vafa att vibrera. Konferera waft, Waver.


Definition

Se Wave . Sir Hög Wotton. Burke.Intransitivt Verb:


Etymologi

Från Wave, verb; inte samma ord som (gammal engelsk) wawe, waghe, en våg, som är besläktad med (engelska) vifta flytta. Våg, intransitivt verb


Definition

1. För att spela löst; att röra sig som en våg, en väg och den andra; att flyta; att fladdra; att undulera. Hans lila kläder vinkade slarvig för vinden. Trumbull. Om flaggor tre nationer har successivt vinkade. Hawthorne.

2. För att kunna förflyttas fram och tillbaka som en signal. B. Jonson.

3. För att fluktuera; att vackla; att vara i en orolig tillstånd; att vackla. (Föråldrad) Han viftade likgiltigt "twixt gör dem varken bra eller skada. (Shakespeare)Transitivt Verb:


Definition

1. För att flytta en väg och den andra; att svinga. "[Aeneas] viftade dödliga svärd." Dryden.

2. Att höja till ojämlikhet av ytan; för att ge en böljande formen en yta för att. Horn whelked och vinkade som den enridged havet. (Shakespeare)

3. För att röra sig som en våg, eller genom flytande; att waft. (Föråldrad) Sir T. Browne.

4. För att uppmärksamma, eller ge en riktning eller kommando till genom en vinka rörelse, som i handen; att betyda genom att vinka, att vinka; till signalen; att indikera. Titta, med vilka artig åtgärder som vågor dig till en mer bort jord. (Shakespeare) Hon talade, och böjning vinkade Uppsägning. Tennyson.Substantiv:


Definition

1. En avancera ås eller svälla på ytan av en vätska, som i havet, till följd av den oscillerande rörelsen hos partiklarna som utgör den när de störs av någon kraft sin viloposition; en vågrörelse. Vågen driver bakom vågen innan. Påve.

2. (Fysik) En vibration fortplantas från partikel till partikel genom en kropp eller elastiskt medium, som i överföring av ljud; en samling av vibrerande molekyler i alla faser av en vibration, utan fas upprepas; en våg av vibration; en vågrörelse. Se vågrörelse .

3. Vatten; en vattenförekomst. [Poetic] "Djupt drack Lord Marmion av vågen." Sir (Welsh) Scott. Bygga ett fartyg för att rädda dig från översvämningen, jag ska ge dig med ny våg, bröd och vin. Gårdfarihandlare.

4. Ojämnheter; ojämlikhet av ytan. Sir I. Newton.

5. En vinka eller böljande rörelse; en signal görs med handen, en flagga, etc.

6. böljande linje eller strimma av lyster på tyg vattnas, eller kalandrerat eller på damast stål.

7. Figurativt: en svullnad eller spännande tanke, känsla eller energi; en våg; som, vågor av entusiasm. Vågfront (fysik), ytan av initial förskjutning av partiklarna i ett medium, som en våg av vibrations förskott. - Våglängd (fysik), utrymmet, räknat i utbredningsriktningen, ockuperat av en komplett våg eller vågrörelse, som av ljus, ljud, etc .; avståndet från en punkt eller fas i en våg till den närmaste punkten, vid vilken samma fas inträffar. - Wave linje (Varvsindustrin), en linje av en fartygsskrovet, formad i enlighet med den våg-line system. - Wave-line system, Wave-line teori (Varvsindustrin), ett system eller teori att utforma linjerna i ett kärl, som tar hänsyn till längd och form av en våg som färdas med en viss hastighet. - Wave limpa, en limpa ett viftoffer. LEV viii. 27. - Wave mal (Zoologi), vilken som helst av många arter av små geometrid malar tillhör Acidalia och allierade släkten; - Så kallade från vågliknande färgmarkeringar på vingarna. - Wave erbjudande, ett erbjudande som gjorts i de judiska tjänster genom att vifta objektet, som en limpa bröd, mot de fyra väderstrecken. Numbers XVIII. 11. - Wave vibrationer (fysik), en våg som består i, eller föranleds, produktion och överföring av en vibrerande tillstånd från partikel till partikel genom en kropp. - Wave yta. (A, fysik) En yta av samtidig och lika förskjutning av partiklarna som utgör en våg av vibrationer. (B) (geometri) En matematisk yta av fjärde ordningen, vilken vid vissa hypoteser, är den geometriska orten för en våg yta av ljus i det inre av kristaller. Det används för att förklara fenomenet med dubbelbrytning. Se brytning . - Wave teori. (Fysik) Se vågformig teori under vågformig.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av våg. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 34 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av våg genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 12 Kategorier för detta ord. Detta är ord 273816 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor