"valnöt" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

valnöt

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

walnut


Engelskt Uttal:

wal•nut


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) walnot (anglosaxiska) wealh-hnutu en walesisk eller utländsk mutter, en valnöt; wealh utländsk, konstigt, substantiv, en walesare, keltisk (besläktad med (fornhögtyska) Walh, korrekt, en keltisk, från namnet på en keltisk stam, i (latin) Volcae) + hnutu en mutter; besläktad med (Dutch) walnoot, tyska walnuss, (isländska) valhnot, (svenska) valnöt, Dan valnöd. Se mutter , och ger Welsh.


Definition

(Botanik) Frukten eller nötter av något träd av släktet Juglans; också, trädet, och dess timmer. De sju eller åtta kända arter är alla infödda i norra tempererade zonen.

Obs: I vissa delar av USA, i synnerhet i New England, är namnet valnöt ges till flera arter av hickory (Carya), och deras frukt. Ash-blad valnöt, ett träd (Juglans fraxinifolia), infödd i Transkaukasien. - Svart valnöt, en nordamerikansk träd (J. nigra) värdefull för sin lila brunt trä, som i stor utsträckning används i möbelsnickeri och för gunstocks. Muttrarna är tjocka skal, och nästan klotformiga. - Engelska, eller europeisk, valnöt, ett träd (J. regia), född i Asien från Kaukasus till Japan, värdefullt för dess timmer och för sina utmärkta nötter, som också kallas Madeira nötter. - Walnut brun, en djup varm brun färg, liksom den kärnved av svart valnöt. - Valnöt olja, olja som utvinns ur valnöt kött. Det används i matlagning, vilket gör tvål, etc. - Vit valnöt, en nordamerikansk träd (J. cinerea), med långa, ovala, tjocka skal, oljiga nötter, vanligen kallade butternuts. Se Butternut .Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av valnöt. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar valnöt kan hittas nedan:

1.val
2.Val
3.val av åtgärder
4.val haj
5.val teori
6.VAL-
7.valaciclovir
8.valack
9.Valais
10.valance
11.valancelike
12.Valandovo
13.VALARBETARE
14.Valarie
15.valör
16.valbara
17.valbarder
18.valbarhet
19.valbart
20.valbåset
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 23 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av valnöt genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 272736 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor