"voluntary" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

voluntary

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

voluntary


Engelskt Uttal:

vol•un•ta•ry


Adjektiv:


Pluralformer

frivillig verksamhet (


Etymologi

(Latin) voluntarius, från voluntas kommer val, från roten av velle att vilja, presens particip volens; besläktad med (engelska) kommer: ge (franska) Volontaire, Of. också voluntaire. Se Will , transitiva verb, och ger Benevolent, Volition, volontär.


Definition

1. Utgående från viljan; produceras i eller genom en handling av val. Det synd eller skuld avser uteslutande frivilliga insatser är den sanna principen om ortodoxi. Ny (Welsh) Taylor.

2. Obegränsad genom inblandning av en annan; unimpelled genom påverkan av en annan; inte föranlett eller övertalas av en annan; gjort av hans eller sig själv; spontan; agerar av sig själv, eller av sig själv; fri. Vår volontärtjänst han behöver. Milton. Hon föll till lust en frivillig byte. Påve.

3. Klar genom konstruktion eller avsikt; avsiktlig; utlovat; avsedd; ingen tillfällighet; som, om en man dödar en annan genom att kvistning ett träd, är det inte frivilliga dråp.

4. (fysiologi) Av eller i samband med viljan; omfattas av eller regleras av, viljan; som, de frivilliga rörelserna hos ett djur, såsom rörelserna hos benet eller armen (till skillnad från ofrivilliga rörelser, såsom rörelserna hos hjärtat); de frivilliga muskelfibrer, som är agenter i frivillig rörelse.

5. Utrustad med kraften av villiga; som är människan ett frivilligt ämne. Gud fungerade inte som en nödvändig, men en frivillig, medel, avser i förväg, och att påbjuda med sig själv, det som utåt gjorde utgå från honom. Hora.

6. (lag) Free; utan tvång; enligt viljan, samtycke eller överenskommelse, av ett parti; vederlags; omotiverat; utan vederlag.

7. (Ecclesiastical) Av eller i samband med voluntaryism; som en frivillig kyrka, till skillnad från en etablerad eller statskyrka. Frivillig utsaga eller ed (lag), en utsaga eller ed i utomrättsliga frågan. - Frivilliga transport (lag), en transport utan vederlag. - Frivilliga escape (lag), flykten av en fånge vid uttryckligt samtycke av sheriffen. - Frivilligt jurisdiktion. (England Ecclesiastical Law) Se rättsvård under omtvistat. - Frivilligt avfall. (Lag) Se avfall , substantiv 4.Substantiv:


Definition

1. En som sysslar med någon affär av egen fri vilja; en frivillig. [Sällsynt] (Shakespeare)

2. (musik) Ett stycke som spelas av en musiker, ofta extemporarily, enligt hans fantasi; specifikt, ett organ solo spelat före, under, eller efter gudstjänsten.

3. (Ecclesiastical) Den som förespråkar voluntaryism.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av voluntary. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar voluntary kan hittas nedan:

1.vol
2.volacious
3.volador
4.volage
5.volang
6.volans
7.volant
8.volante
9.volapuek
10.volapuekist
11.Volapuk
12.volapukist
13.volar
14.Volary
15.volatile
16.volatilely
17.volatileness
18.volatilizable
19.volatilizer
20.volator
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 9 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av voluntary genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 271896 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor