"volym" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

volym

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

volume


Engelskt Uttal:

vol•ume


Substantiv:


Etymologi

(Franska), från (latin) volumen en rulle att skriva en bok, volym, från volvere, volutum, att rulla. Se voluble .


Definition

1. En rulle; en rullnings; ett skriftligt dokument rullas upp för att hålla eller för användning, på samma sätt som de gamle. (Föråldrad) Den papyrus, och efteråt pergamentet var förenade [av antiken] för att bilda ett ark, och sedan rullade på en personal i en volym (volumen). Encyclopedia Brit.

2. Därför, en samling av tryckta arken binds samman, även innehållande ett enda arbete, eller en del av ett verk, eller mer än ett arbete; en bok; en tome; speciellt, att en del av en utökad verk som binds upp tillsammans i ett lock; som, ett verk i fyra volymer. En udda volym av en uppsättning av böcker bär inte värdet av dess andel till uppsättningen. Franklin.

4. Något av en rundad eller svullnad form som påminner om en rulle; en sväng; en faltning; en spole. Så glider några upptrampade orm i gräset, och långa bakom sårade volym spår. Dryden. Böljande vågor rullande sina silvervolymer. (Welsh) Irving.

4. Mått; kompass; utrymme som, mätt som kubik enheter, det vill säga cubic inches, fötter, gårdar, etc .; massa; bulk; som volymen av en elefant kropp; en volym av gas.

5. (musik) Belopp, fyllighet, kvantitet, eller kaliber av röst eller ton. Atomic volym, molekylär volym (kemi), förhållandet mellan atom- och molekylvikter dividerat respektive av den specifika vikten av ämnet i fråga. - Specifik volym (fysik och kemi), den kvot som erhålls genom att dividera enhet av den specifika vikten; det reciproka värdet av den specifika vikten. Den är lika (när den specifika vikten benämnes vatten vid 4º Celsius som en standard) till det antal kubikcentimeter som upptas av ett gram av ämnet.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av volym. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar volym kan hittas nedan:

1.vol
2.volacious
3.volador
4.volage
5.volang
6.volans
7.volant
8.volante
9.volapuek
10.volapuekist
11.Volapuk
12.volapukist
13.volar
14.Volary
15.volatile
16.volatilely
17.volatileness
18.volatilizable
19.volatilizer
20.volator
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 12 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av volym genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 271866 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor