"vasall-" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

vasall-

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

vassal


Engelskt Uttal:

vas•sal


Substantiv:


Etymologi

(Franska), från (Late latin) vassallus, vassus; av keltiskt ursprung; tilldela (Welsh) & (Cornish) GWAS en ungdom, sida, tjänare, Armorican gwaz en man, en hane. Konferera Valet, Varlet, Vavasor.


Definition

1. (feodala lag) den behörige av en förläning, fejd, eller avgift; en som innehar land överlägsen, och som lovar trohet och hyllning till honom; en feudatory; en feodal hyresgäst. Burrill.

2. Ett ämne; en beroende; en tjänare; en slav. "De vasaller hans ilska." Milton. Bakre vasall, den vasall en vasall; en arriere vasall.Adjektiv:


Definition

Liknar en vasall; slavisk; servil. Solen och varje vasall stjärna. Keble.Transitivt Verb:


Definition

Att behandla som en vasall; att utsätta att kontrollera; att förslava. (Föråldrad) Beaumont & FletcherHjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av vasall-. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 50 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av vasall- genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 9 Kategorier för detta ord. Detta är ord 269150 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor