"vase" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

vase

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

vase


Engelskt Uttal:

vase


Substantiv:


Etymologi

(Franska) vas; Konferera (spanska) & (italienska) vaso; från (latin) vas, vasum. Konferera Vascular, fartyg.


Definition

1. Ett fartyg anpassade för olika hushållsändamål, och fordom för offer används; speciellt ett fartyg av antika eller elegant mönster som används för prydnad; som en porslins vas; en guld vas; en grekisk vas. Se Illustration av Portland vas under Portland. Inga laddare därefter verkat i skinande guld eller silver vaser tog den formgivande formen. Påve.

2. (arkitektur) (a) En kärl liknande det som beskrivs i den första definitionen ovan, eller representationen av en i ett fast block av sten eller liknande, som används för en prydnad, som på en terrass eller i en trädgård. Se illustration av nisch. (B) Organet, eller naken grund av den korintiska och Composite kapital; - Även kallad tambour, och trumma.

Anm: Fram till tidpunkten för Walker (1791), var vas gjord för att rimma med bas, fall, etc. och det är fortfarande vanligt så uttalad i USA. Walker gjorde det att rimma med frasen, labyrint, etc. Av moderna engelska praktiken Mr AJ Ellis (1874) säger: "Vas har fyra uttal på engelska: vasz, som jag säger oftast, kommer ur bruk Vaz jag hör oftast Vaz mycket sällan, och vas jag vet bara från Cull markering. i analogi med fallet, men det bör vara den vanliga ljudet. "

3. (botaniska) blomfoder av en anläggning.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av vase. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 49 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av vase genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 269107 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor