"upp bäcken" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

upp bäcken

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Denna fras kan ha kommit från Haslar Creek i Portsmouth hamn, ett "salt" bäck (kan vara ursprunget till alternativ "upp ett skit creek"). Sårade sjömän under Nelsons tid, togs det att bli antagen till Royal Naval Hospital Haslar dö eller återhämta sig. De fartyg som är förtöjda i Solent och sårade soldater transporterades upp Haslar creek genom körspår därmed "Upp bäcken utan paddel. De hölls fången så att de inte skulle svika under behandling, och några försökte fly genom att gå igenom kloakerna till bäcken (en annan föreslog ursprung alternativ "upp ett skit creek"). Utan en paddel detta skulle vara hopplöst, därav uttrycket "upp bäcken (utan en paddel) betyda att fastna, fast eller i trubbel. Mycket mycket dunkla marin relaterade jargong trädde populärkultur i sjöfarts folk de brittiska öarna, och därmed in i engelska språket som helhet.


Synonymer:

upp skiten bäck


Adjektiv:

Adjektiv upp bäcken (inte jämförbara) (idiomatiskt) I problem; i en svår situation. Vi kommer att vara upp bäcken om vi förlorar dessa filer, så vi bör säkerhetskopiera dem regelbundet.


Referens:

up the creek

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av upp bäcken. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 65 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av upp bäcken genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 267192 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor