"umiak" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

umiak

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från inuktitut (Western Canadian inuktitut) (Umiaq, "kvinno båt").


Substantiv:

umiak (plural umiaks eller umiat) (nautisk) En stor, öppen båt gjord av skinn sträckte sig över en träram som drivs av paddlar; används av inuiterna för transport. 2002, Louis-Jacques Dorais "inuit", Kanadas ursprungsbefolkning, ed. Paul Robert Magocsi, University of Toronto, sidan 135: I många regioner, folk gick inåt landet i slutet av augusti (ofta reser uppför floden i stora Sealskin båtar kallas umiat) att jaga Caribou till september eller oktober.


Referens:

umiak

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av umiak. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar umiak kan hittas nedan:

1.umiak
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 14 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av umiak genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 258983 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor