"umbrella" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

umbrella

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

umbrella


Engelskt Uttal:

um•brel•la


Substantiv:


Etymologi

(Italienska) paraply, från ombra en nyans, (latin) umbra; Konferera (latin) umbella ett parasoll, ett parasoll. Confer flock, Umbrage.


Definition

1. En skugga, skärm, eller vakt, transporteras i handen för att hysa den person från solens strålar, eller från regn eller snö. Det bildas av siden, bomull eller annat tyg, förlängs på remsor av valfiskben, stål, eller annat elastiskt material, införd, eller fäst till en stång eller stick med hjälp av svängtappar eller gångjärn, på ett sådant sätt att möjliggöra för öppnas och stängs med lätthet. Se Parasol. Under paraplyet oljiga skjul. Gay.

2. (Zoology) Den umbrellalike disk, eller simning klocka, av en manet.

3. (Zoologi) Alla marina tectibranchiate gastropod av släktet paraply, som har en paraplyformat skal; - Även kallad paraply skal. Paraply ant (zoologi), den sauba ant; - Så kallad eftersom den bär bitar av löv över ryggen när födosök. Även kallad parasoll ant. - Paraply fågel (zoologi), en sydamerikansk fågel (Cephalopterus ornatus) i familjen Cotingidae. Det är svart, med en stor vacker vapen som består av en massa av mjuka, glänsande blå fjädrar böjda utåt på spetsarna. Den har också en cervikal plym bestående av en lång, cylindrisk huden process täckt med mjuka håriga fjädrar. Även kallad dragon fågel. - Paraply blad (botaniska), en amerikansk flerårig ört (Dyphylleia cymosa), som har mycket stor peltate och flikiga radikala blad. - Paraply skalet. (Zoologi) Se paraply , 3. - Paraply träd (botaniska), en typ av magnolia (Middle paraply) med de stora bladen arrangerade i umbrellalike kluster vid ändarna av grenarna. Det är en infödd i Pennsylvania, Virginia och Kentucky. Andra växter i olika länder det namnet, i synnerhet ett slags skruv tall (Pandanus odoratissimus).Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av umbrella. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar umbrella kan hittas nedan:

1.UMB
2.umbanda
3.Umbararo
4.umbärlig
5.umbe
6.umbecast
7.umbeclap
8.umbedraw
9.umbego
10.umbegrip
11.umbel
12.umbelap
13.umbellar
14.umbellate
15.umbellated
16.umbellet
17.umbellic
18.umbellic syra
19.umbellifer
20.umbelliferon
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 28 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av umbrella genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 258949 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor