"umbra" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

umbra

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

umbra


Engelskt Uttal:

um•bra


Substantiv:


Pluralformer

Umbrae


Etymologi

(Latin), en skugga.


Definition

1. (astronomi) (a) Den koniska skugga projiceras från en planet eller satellit, på motsatt sida till solen, inom vilken en åskådare kunde se någon del av solens disk; - Används i motsats från halvskugga. Se Penumbra . (B) Den centrala mörka delen eller kärnan av en sol plats. (C) Den svagare del av en sol plats; - Nu mer känd som Penumbra.

2. (Zoologi) Någon av flera arter av sciaenoid livsmedel fiskar av släktet Umbrina, särskilt de arter som Medelhavs (U. cirrhosa), som är mycket uppskattad som en marknad fisk; - Kallas även ombre, och umbrina. Umbra träd (botanik), ett träd (Phytolacca diocia) av samma släkte som pokeweed. Det är född i Sydamerika, men nu odlas i södra Europa. Den har stora mörka blad, och en dyster aspekt. Saften av sina bär används för att färga vin. J. Smith (Dict. Econ. Växter).Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av umbra. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar umbra kan hittas nedan:

1.UMB
2.umbanda
3.Umbararo
4.umbärlig
5.umbe
6.umbecast
7.umbeclap
8.umbedraw
9.umbego
10.umbegrip
11.umbel
12.umbelap
13.umbellar
14.umbellate
15.umbellated
16.umbellet
17.umbellic
18.umbellic syra
19.umbellifer
20.umbelliferon
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 19 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av umbra genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 6 Kategorier för detta ord. Detta är ord 258933 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor