"tin" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

tin

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

tin


Engelskt Uttal:

tin


Substantiv:


Etymologi

Som. tenn; besläktad med (Dutch) tenn, tyska Zinn (fornhögtyska) zin, (isländska) & (danska) tenn (svenska) tenn; av okänt ursprung.


Definition

1. (kemi) En elementär ämne som finns som en oxid i mineral kassiterit och minskas som en mjuk vit kristallin metall, formbar vid vanliga temperaturer, men spröd vid upphettning. Det är inte lätt oxideras i luften, och används främst för att belägga järn för att skydda den från rost, i form av stanniol med kvicksilver för att bilda den reflekterande ytan av speglar, och i lod, brons, spekulum metall och andra legeringar . Dess föreningar betecknas som tenn eller tenn. Symbolen Sn (Stannum). Atomvikt 117,4.

2. Tunna plattor av järn täckt med tenn; bleckplåt.

3. Pengar. [Cant] Beaconsfield. Block tenn (Metallurgy), kommersiell tenn, kastas i block, och delvis raffinerad, men innehåller små mängder av olika föroreningar, som koppar, bly, järn, arsenik, etc .; fast tenn till skillnad från bleck; - Kallas även bar tenn. - Smör av tenn. (Old kemi) Se Rykande sprit av Libavius ​​under rykande. - Spannmåls tenn. (Metallurgi) Se Grain . - Salt av tenn (Färgning), stannoklorid, särskilt så kallade när den används som ett betningsmedel. - Stream tenn. Se Stream . - Tin gråta (kemi), den säregna sviktande buller när en bar av tenn är böjd. Den framställs genom gittret av kristall granulerna på varandra. - Stanniol, tenn reduceras till en tunn blad. - Tin ram (Mining), ett slags Buddle används i tvätttennmalm. - Tin sprit, tenn betningsmedel (Färgning), tennklorid, som används som betningsmedel vid färgning och kalikå utskrift. - Tin öre, en sedvanlig plikt i England, betalade tidigare att tithingmen för frihet att gräva i tenngruvor. (Föråldrad) Bailey. - Bleckplåt, tunn plåt belagd med tenn. - Plåt pyrit. Se stannit .Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Konserver; presens particip och verbala substantiv Tinning.


Definition

För att täcka med tenn eller konserverad järn, eller att överlagra med aluminiumfolie.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av tin. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar tin kan hittas nedan:

1.tin
2.TIN
3.tin ear
4.tin opener
5.Tin Pan Alley
6.tin whistle
7.tina
8.TINA
9.Tinaja
10.tinaksite
11.tinamides
12.Tinamou
13.tinc
14.tincalconite
15.tinchel
16.tinclad
17.tinct
18.tinctorial
19.tinctumutation
20.Tinctura
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 22 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av tin genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 250831 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor