"tre ark för vinden" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

tre ark för vinden

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Härstammar från segelfartyg. Den "blad" i frasen använder nautiska innebörden av ett rep som styr trim segel. Om ett ark är lös, inte segel flikarna och inte ge kontroll för fartyget. Med flera ark lös ( "för vinden") kan leda till att fartyget till rock om drunkenly. Innan han gick över standard användning av "tre ark", en skala som används för att användas för att gradera fylleri av en person med "ett ark" som betyder något berusade, och "fyra blad" betyder medvetslös. En bättre beskrivning avser denna fras till en kvadrat riggade fartyg seglar på vinden, på en pålstek som de säger. Med de tre lovart arken dras hela vägen framåt, i eller till vinden, kommer fartyget ragla som en full sjöman som hon möter vågorna i en vinkel på 60 grader mot strålen. För lösa ark för att ha denna effekt det skulle behöva vara sex lösa ark, tre i lovart och tre i lä. Även om inte alla de övre segel fästa vid varven också löst med kurs ark löst skulle inte ge någon förändring i fartygets rörelse förutom att minska sin hastighet framåt lite.


Synonymer:

fyra blad till vinden Se även: druckit


Adjektiv:

Adjektiv tre ark till vinden (inte jämförbara) (idiomatiskt) berusad. Att sent på kvällen, var han tre ark för vinden och hade sedan länge slutat göra känsla.


Referens:

three sheets to the wind

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av tre ark för vinden. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 75 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av tre ark för vinden genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 249619 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor