"tema" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

tema

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

theme


Engelskt Uttal:

theme


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Teme, (Old franska) Teme, (franska) tema, (latin) thema, (grekiska) göra och ge Thesis.


Definition

1. Ett ämne eller ämne som en person skriver eller talar; ett förslag för diskussion eller argument; en text. Mitt tema är lyft ett och någonsin var. Chaucer. Och när en soldat var temat, mitt namn var inte långt borta. (Shakespeare)

2. Discourse på ett visst ämne. Sedan sprang ånger och övade hans tema. Piers Plowman. Det har varit föremål för mitt tema. (Shakespeare)

3. En komposition eller uppsats som krävs av en elev. Locke.

4. (grammatik) En substantiv eller verb, modifierade av böjningar, också, att en del av ett substantiv eller verb som förblir oförändrad (förutom genom Euphonic variationer) i böjningen eller konjugering; stam.

5. Det med hjälp av vilken en sak görs; betyder; instrument. (Föråldrad) Swift.

6. (musik) Den ledande föremål för en komposition eller en rörelse.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av tema. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 46 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av tema genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 248337 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor