"det praktiska provet är att man äter" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

det praktiska provet är att man äter

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Detta ordspråk går tillbaka åtminstone till den 14: e århundradet som "Jt är ywrite att euery sak Hymself förkunnar i tastyng", och William Camden sagt det i 1605 i Remaines en större worke, gäller Britaine som "All proofe av en pudding, är i ätandet ", per Rogers" Dictionary of Cliche och Oxford Dictionary of Quotations. En 1682 översättning av Nicolas Boileau-Despreaux Le Lutrin (skriven mellan 1672 och 1674) gör det "Beviset på th" pudding har sett i "äta." Den nuvarande formuleringen är i allmänhet hänföras till 1701 översättning av Peter Anthony Motteux av ett ordspråk Miguel de Cervantes som används i Don Quijote (1615), al freír de los huevos lo VERA ( "du kommer att se det när du steker ägg"). Den kortare formen beviset är i pudding, som går tillbaka till 1920-talet och kom i allmänt bruk i USA på 1950-talet, blir allt vanligare.


Ordspråk:

det praktiska provet är att man äter Du kan bara säga något är en framgång efter det har prövats eller används. Jag vet att du inte tror att det var en mycket bra produkt, men bara titta på fantastiska försäljningssiffror. Det är bevis på pudding.


Referens:

the proof of the pudding is in the eating

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av det praktiska provet är att man äter. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 8 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av det praktiska provet är att man äter genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 248177 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor