"riktade dödandet" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

riktade dödandet

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

(Krigföring) Avsiktlig dödandet av en regering eller dess ombud i en civil eller "illegal kombattant" som inte finns i denna regering vårdnad, och som deltar i en väpnad konflikt eller terrorism, vare sig genom att bära vapen eller på annat sätt, och är därför betraktas av regeringen som har förlorat immunitet från att riktade att han eller hon annars skulle ha enligt Genèvekonventionerna. 2005, Timothy Shanahan, filosofi 9/11: Thinking About kriget mot terrorism, Open Court Publishing, ISBN 0812695828, sid 191: Den moraliska legitimitet riktade dödandet blir ännu tydligare jämfört med alternativa metoder för att bekämpa terror - det vill säga, den massiva invasion i samhället som skyddsrum och stöder terrorister i ett försök att fånga eller döda terrorister och destory sin infrastruktur. 2006, Geoff Gilbert, svar på International Crime, slätvar, ISBN 9004152768, sid 307: Även om den riktade dödandet anses falla inom de lagar väpnade konflikter, bestämmelserna om dessa skydda icke-stridande. Även civila inte kan riktas, om de dödas eller skadas under en attack på ett militärt mål, sedan så länge de medel som används var diskriminering och proportionerliga, finns det ingen kränkning av lagar väpnade konflikter. 2008, Mark R. Amstutz, International etik: begrepp, teorier och fall i globala politiken, Rowman & Little Publishers, Inc, ISBN 0742556042, sidan 147: I krigstid, dock är förbudet mot riktade dödandet mer svårfångade eftersom Lagen föreskriver att soldater, oavsett rang eller officiell roll, är potentiella måltavlor. Eftersom krig är en tävling mellan stater, inte personer, är inte mord dödandet i krig. 2009, Benjamin Wittes, lagstifta kriget mot terrorn: En agenda för reform, Brookings Institution Press, ISBN 0815703104, sid 366: Den verkliga frågan - en betonade i informella samtal - tycks vara att om målet är en vederbörligen utsedd "stridande, "riktade dödandet skulle bli ett" mord. " 2010, Gary D. Solis, Lagen om väpnade konflikter: den internationella humanitära rätten i krig, Cambridge University Press, ISBN 0521870887, sid 542: Det finns ingen meddelade amerikanska direktivet politik när det gäller riktade dödandet. Mordet tas upp i Executive Order 12333, som inte förbjuda döda absolut, men bara utan presidentens godkännande. Lönnmord och riktade dödandet är mycket olika handlingar, dock. 2013 7 juni Ed Pilkington, "" Killer robotar "bör förbjudas i förväg, FN höra", The Guardian Weekly, volym 188, nummer 26, sid 6: I sin inlaga till FN Heyns pekar på erfarenheten av drönare. Obemannade var avsedda början endast för övervakning, och deras användning för offensiva ändamål förbjöds, men när strateger insåg deras upplevda fördelar som ett sätt att utföra riktade mord, alla invändningar svepte ur vägen.


Referens:

targeted killing

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av riktade dödandet. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar riktade dödandet kan hittas nedan:

1.rik
2.rik te kex
3.rik text
4.rikaste
5.rike
6.rike
7.rike härlighet
8.rikedom
9.riket
10.RIKETS ALLMÄNNA KARTVERK
11.Rikets sal
12.rikishi
13.riklig
14.rikligt
15.rikoschett
16.Riksäpple
17.Riksdagshuset
18.Riksdagsledamot
19.riksdaler
20.RIKSHA
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 9 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av riktade dödandet genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 244887 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor