"ta det på hakan" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

ta det på hakan

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Verb:

ta (något) på hakan (transitive, idiomatisk) Att acceptera utan att blinka eller klaga. 2013 20 september, Holly Baxter "onanerar i allmänna skratta åt ?," The Guardian (hämtas 6 Jan 2014): På andra håll i Sverige nyligen, två minderåriga flickor pressade avgifter när en tonårspojke blottat sig för dem vid en sjö. Domstolen beslutade trots offrens vittnesmål, att brottet var "inte är av sexuell natur" och avfärdade den. Men jag gissar flickorna inte verka för ofredande avgifter eftersom de var censure prudes som skulle växa till att veta hur man tar ett sådant beteende på hakan - de kände sig verkligen hotade, tog de sin oro till domstol, och de förtjänade mer än får höra att de skulle misstolka situationen hela tiden.


Referens:

take it on the chin

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av ta det på hakan. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 76 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av ta det på hakan genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 244080 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor