"superhydrophobicity" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

superhydrophobicity

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från super- + hydro + fobiska + -ity.


Substantiv:

superhydrophobicity (uncountable) Kvaliteten på att vara extremt hydrofoba eller bortstötande för vatten eller inte vätning. 2006 november "Batteries som håller", maskinteknik, volym 128, sidan 22: Nyckeln till långt liv är en egenskap superhydrophobicity. Detta inträffar när en droppe electorlyte eller annan vätska sitter på toppen av en uppruggad nanostrukturerad yta i stället för att väta den. Zap droppen med en explosion av elektricitet eller värme, dock, och det väter ytan på några millisekunder.


Referens:

superhydrophobicity

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av superhydrophobicity. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 6 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av superhydrophobicity genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 240603 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor