"stämning" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

stämning

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

subpoena


Engelskt Uttal:

sub•poe•na


Substantiv:


Etymologi

(New latin), från (latin) under enligt + poena straff. Se Pain .; (New latin) En stämning som används för att anskaffa närvaro av ett vittne för att vittna. - Editionsföreläggande producerar tecum (; (New latin) En stämning som kräver ett vittne att delta och få vissa handlingar..


Definition

(Lag) En stämning befalla närvaro i domstol, som vittne, av den person som det serveras, enligt en straff; den process genom vilken en svarande i eget kapital beordras att synas och svara på kärandens räkning. [Skrivet också subpena.] Editionsföreläggande ad testificandum ([(New latin)] En stämning som används för att anskaffa närvaro av ett vittne för att vittna -... Editionsföreläggande producerar tecum ([(New latin)] En stämning som kräver ett vittne att delta och få vissa handlingar.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip instämda; presens particip och verbala substantiv Subpoenaing.


Definition

(Lag) att servera med en stämning av stämning; att befalla närvaro i domstol av en juridisk stämning under en straff i händelse av olydnad.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av stämning. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 13 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av stämning genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 238484 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor