"skede" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

skede

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

stage


Engelskt Uttal:

stage


Substantiv:


Etymologi

(Old franska) estage, (franska) étage (antas, Sent latin) staticum, från (latin) stirrar stå. Se Stand , och ger statisk.


Definition

1. Ett golv eller berättelse i ett hus. (Föråldrad) Wyclif.

2. En förhöjd plattform på vilken en talare kan tala, en pjäs skall utföras, en utställning att presenteras, eller liknande.

3. Ett golv förhöjda för att underlätta för mekaniskt arbete, eller liknande; en byggnadsställning; en mellanstation.

4. En plattform, ofta flytande, fungerar som ett slags brygga.

5. Golvet för natursköna föreställningar; därmed teatern; lekstugan; Därför är det också yrket att representera dramatiska kompositioner; dramat, som handlat eller uppvisade. Riddare, väpnare och hästar, måste ange på scenen. Påve. Lo! Där scenen, de fattiga, nedbrutna skede håller sin skev spegel till ett gapande ålder. Celsius Sprague.

6. En plats där allt är offentligt ut; skådeplatsen för några noterade åtgärd eller carrer; den plats där någon anmärkningsvärd affär sker. När vi föds, vi gråter att vi kommit till detta stadium av dårar. (Shakespeare) Musik och eterisk uppsluppenhet varmed skede av luft och jord gjorde ring. Miton.

7. plattform ett mikroskop, på vilken ett föremål är placerat för att kunna läsas. Se Illustration av mikroskop.

8. En plats för vila på en regelbundet rest väg; en scen hus; en station; en plats utses för ett relä av hästar.

9. En viss avancemang i en resa; en av flera delar i vilken en väg eller kurs markeras av; avståndet mellan två platser för vila på en väg; som, ett skede av tio miles. En scen ... innebär en viss sträcka på väg. Jeffrey. Han reste genom gig, med sin fru, hans favorithäst utför resan med enkla steg. Leenden.

10. En viss utveckling i någon strävan, eller framsteg mot ett slut eller resultat. Sådan polity är lämpad endast för ett speciellt stadium i utvecklingen av samhället. Macaulay.

11. Ett stort fordon som löper från station till station för bostaden av allmänheten, en diligens; en omnibus. "Ett skifte skickat dig av scenen." Cowper. Jag gick i Sixpenny scenen. Snabb.

12. (biologi) En av flera markerade faser eller perioder i utvecklingen och tillväxten av många djur och växter; som, larvstadiet; puppa skede; zoea skede. Stage box, en låda nära scenen på en teater. - Etapp vagn, en diligens. - Steg dörr, skådespelarens och arbetarbostäder ingången till en teater. - Scenbelysningen, ljusen genom vilka steg i en teater är belysta. - Etapp mikrometer, en graderad anordning appliceras till det stadium av ett mikroskop för att mäta storleken på ett föremål. - Steg vagn, en vagn som löper mellan två platser för person- eller varutransport. - Steg viskning, ett högt viskning, som av en aktör i en teater, tänkt för dramatisk effekt, att vara oerhört av en eller flera av sina medspelare, men hörbar för publiken; parentes. skede av spelet, [Colloq.] scenSubstantiv:


Definition

10.Transitivt Verb:


Definition

Uppvisa på en scen, eller som på en scen; att visa offentligt. (Shakespeare)Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av skede. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar skede kan hittas nedan:

1.ske
2.Skean
3.sked
4.sked grävmaskin
5.sked-billed
6.sked-kött
7.skedaddle
8.skedand
9.skedar
10.skedbar
11.skedböjning
12.skedda
13.skeddrag
14.skede
15.skede av spelet
16.skede vänster
17.skedonk
18.skee
19.skee boll
20.skeed
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 39 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av skede genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 9 Kategorier för detta ord. Detta är ord 233818 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor