"spatialize" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

spatialize

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

spatial + -ize


Verb:

spatialize (tredje person singularis enkla nuvarande spatializes, presens particip spatializing, enkel förflutna och particip spatialized) (transitiva, musik, konst) att lokalisera ljud i det fysiska rummet. 2007 8 juli Bernard Holland, "Låt inte Ord i vägen", New York Times: På saker som förändrar när de flyttar, Mr Lelong skriver, "när kompositören spatializes en sund objekt - oavsett om det är ett ackord , ett motiv eller en rytm - ljudobjekt som sätts i rörelse utvecklas, eller för att uttrycka det på ett annat sätt, rörelse stimuleras av kompositionsprocessen omvandlar objektet, medan tidigare verk av rumslig musik bara ge ett intryck av samma objekt i rörelse oförändrad genom rymden. "(transitiv, sociologi) att placera i en fysisk eller geografiskt sammanhang.


Referens:

spatialize

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av spatialize. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 6 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av spatialize genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 231226 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor