"uttag" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

uttag

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

socket


Engelskt Uttal:

sock•et


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) soket, en diminutiv genom (Gamla franska) från (latin) soccus. Se Sock ett skydd för foten.


Definition

1. En öppning in i vilken som helst är monterad; någon ihålig sak eller plats som tar emot och håller något annat; som, uttagen i tänderna. Hans ögon i sina ihåliga hylsor sjunka. Dryden.

2. Speciellt det ihåliga röret eller plats där ett ljus är fixerad i ljusstaken. Och i uttagen oljiga bubblor dansa. Dryden. Socket bulten (Machinery), en bult som passerar genom en fingerborg som är placerad mellan delarna förbinds med bulten. - Socket mejsel. Samma som Framing mejsel. Se inramning . - Socket röret vara med en expansion vid ena änden för att ta emot änden av ett anslutningsrör. - Socket pol, en stolpe beväpnade med järn fast på med hjälp av en sockel, och används för att driva båtar, etc. [USA] - hylsnyckel en nyckel som består av en hylsa i slutet av ett skaft eller stång, för att vrida en mutter, bolthead, etc. i en smal eller djup fördjupning.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av uttag. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 32 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av uttag genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 229094 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor