"uppslamning" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

uppslamning

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

slam (plural slurry) Alla flytande suspension av små partiklar i vätska. 1981, National Research Council (US) kommittén för djurfoder, fodervärde av etanolproduktion Biprodukter, sidan 26, medan lite information finns tillgänglig, är det förmodligen liknar bringade bryggerijästlösningen. 2002, R. Peter King Introduktion till praktisk vätskeflöde, sidan 81, Det viktigaste användningsområdet för vätskeflödesteknik i mineralbearbetningsindustrin är transport av slam. Närhelst fasta material är i partikelform transport i form av en uppslamning är möjlig. 2006, Mark A. Shand, kemi och teknik i Magnesia, sid 146, Magnesiumhydroxid slam består av en vattenhaltig suspension av partiklar magnesiumhydroxid. De principiella källor av uppslamning är från seawater- eller saltlösning producerade magnesiumhydroxid, naturlig brucit, eller från släckningen av magnesiumoxidpulver. Magnesiumhydroxid slammet blir allt populärare som en ersättning för kaustik soda och kalk i avfallsvattenreningsapplikationer. 2011, Wan Renpu, Petroleum Industry Press personal (översättare), Advanced färdigställdes Engineering, sid 259, De andra egenskaper av cement slurry och ställa cement är också nära relaterad till cementslamtäthet. (Gruvdrift) Flytande avfall från vissa typer av gruvdrift, såsom bergstopp avlägsnande gruvdrift, vanligtvis mycket giftiga och lagras i närheten i stora dammar. 2006, Raymond N. Yong, Catherine N. Mulligan, Masaharu Fukue, Geoenvironmental Hållbarhet, sidan 145, Flytavfallsdammar är den i särklass största typ av inneslutningsmöjligheter för slamavfall. (Jordbruk) En blandning av animaliskt avfall, annat organiskt material och ibland vatten, lagras i en slamgrop och användas som gödningsmedel; används också i kombination, som tack slam etc. 2004, WH Rulkens, 11: Översikt över resursåtervinning techmologies för bioavfall, Piet Lens, B. Hamelers, Harry Hoitink, Werner Bidlingmaier (redaktörer), Resurs återvinning och återanvändning i organisk fast avfall management, sid 249, i Nederländerna, är den mest problematiska jordbruksavfall flytande svingödsel eller svingödsel.


Verb:

flyt (tredje person singular enkla nuvarande slam, presens particip slamma, enkel tidigare och particip uppslammad) För att göra en slurry (av något material). Om du vill använda en slurry (till). Nästa vecka kommer vi att slamma parkeringsplatsen.


Adjektiv:

Adjektiv uppslamning (jämförande slurrier, superlative slurriest) Sluddrigt, tenderar att sluddra. Han talade med en röst slurry. - Hans röst blev gradvis slurrier som han drack tre flaskor vin.


Referens:

slurry

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av uppslamning. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 19 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av uppslamning genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 227714 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor