"sena" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

sena

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

sinew


Engelskt Uttal:

sin•ew


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) sinewe, senewe (anglosaxiska) Sinu, seonu; besläktad med (nederländska) zenuw (fornhögtyska) senawa, tyska sehne, (isländska) synd, (svenska) sena, (danska) sene; förläna Sanskrit snava. sq. root290.


Definition

1. (Anatomy) En sena eller tendonous vävnad. Se Tendon .

2. Muskel; nerv. [Sällsynt] Sir J. Davies.

3. Figurativt: Det som levererar styrka eller kraft. Den del och senor av hennes förmögenhet, hennes äktenskap hemgift. (Shakespeare) kroppar män, ammunition, och pengar, kan med rätta kallas senor av krig. Sir (Welsh) Raleigh.

Obs: ensam Pengar kallas ofta senor av krig.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Sinewed; presens particip och verbala substantiv Sinewing.


Definition

Att sticka tillsammans, eller gör starkt med, eller som med senor. (Shakespeare) stackare, nu fastnat för långa tortyr ... kanske, om det är korrekt behandlade, tjänar till sena tillståndet i tid av fara. Guldsmed.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av sena. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 22 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av sena genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 225750 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor