"sin" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

sin

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

sin


Engelskt Uttal:

sin


Preposition / Adverb / Jämförd:


Etymologi

(Gammal engelsk) Sinne, (anglosaxiska) Synn, syn; besläktad med (nederländska) zonde, (Old Saxon) sundia (fornhögtyska) sunta, tyska Sünde, (isländska), (danska) & (svenska) synd, (latin) söner, sontis, skyldig, kanske ursprungligen från den nuvarande particip av verbet betyda, att vara, och mening, den som det är. Ge Authentic, Sooth.


Definition

Gammal form av Eftersom. [Obs. eller Provincial Eng. & (Skottland)] Sin att hans herre var tjugo års ålder. Chaucer.Substantiv:


Etymologi

ofullständig och particip syndat, presens particip och verbala substantiv Sinning. (gammal engelsk) Sinnen, Singen, sinegen (anglosaxiska) syngian. Se Sin , substantiv


Definition

1. överträdelse av Guds lag; olydnad av den gudomliga kommandot; brott mot Guds vilja, antingen i syfte eller beteende; moraliska brister i karaktär; ondska; som, underlåtenhetssynder och synder provision. Var och synd är tjänare synd. John VIII. 34. Synd är överträdelse av lagen. 1 John III. 4. Jag tror att 't någon synd. Att NARRA honom som orättvist skulle vinna. (Shakespeare) förtjust synd att trassla, orimliga önskemål. Milton.

2. Ett brott i allmänhet; en kränkning av anständighet; en förseelse; som en synd mot god sed. Jag medger att poesi är en gråtande synd. Påve.

3. En syndoffer; ett offer för synd. Han har gjort honom till synd för oss, som inte visste av synd. 2 Kor. v. 21.

4. Ett utförande av synd; en mycket ond människa. [Sällsynt] Din ambition, Du scharlakansröd synd, rånade detta bewailing land av ädla Buckingham. (Shakespeare)

Obs: Sin används i bildandet av vissa sammansatta ord uppenbara innebörd; som, synd född; synd uppfödda, synd förtryckta, synd förorenat, och liknande. Faktiska synd, Canonical synder Arvsynden, mindre synd. Se Faktiskt , Canonical, etc. - dödliga eller Mortal, syndar (Rare Celsius Church), avsiktlig och avsiktliga överträdelser, som tar bort gudomlig nåd; - Till skillnad från vental synder. De sju dödssynderna är stolthet, girighet, lust, vrede, frosseri, avund, och lättja. - Sin eater, en man som (enligt en tidigare praxis i England) för en liten gottgörelse åt en bit bröd som på bröstet av en död person, varigenom han skulle ha tagit synder den döde på sig . - Syndoffer, ett offer för synd; något som erbjuds som en försoning för synd.Intransitivt Verb:


Definition

1. För att avvika frivilligt från pliktens väg föreskrivits av Gud för människan; att bryta den gudomliga lagen i en viss, genom verklig överträdelse eller försummelse eller åsidosättande av sina ålägganden; att bryta mot alla kända regeln om plikt, - Ofta följs av mot. Mot dig, bara dig, har jag syndat. Psalms li. 4. Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud. (Roman) III. 23.

2. För att kränka de mänskliga rättigheterna, lag eller anständighet; att begå ett brott; till trespass; att överskrida. Jag är en man mer syndat mot än synda. (Shakespeare) Vem men vill invertera lagarna ordnings synder mot den eviga orsaken. Påve.Synonymer:

orätt


See Crime.


ondska


fel


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av sin. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 80 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av sin genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 15 Kategorier för detta ord. Detta är ord 225694 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor