"sittplats" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

sittplats

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

seat


Engelskt Uttal:

seat


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Sete, (isländska) saeti; besläktad med (svenska) Säte (danska) sæde, (mellersta kicktysk) Saze (anglosaxiska) set, Setl, och (engelska) sitter. sq. root154. Se Sit , och ge Settle, substantiv


Definition

1. Platsen eller sak på vilken man sitter; därav; något som göras att vara satt i eller på, som en stol, bänk, avföring, sadel, eller liknande. Och Jesus ... störtade bord och växlingskontor, och säten för dem som sålde duvor. Matthew xxi. 12.

2. betydelse som något, eller om någon person eller sak ligger, bor, eller förblir; en plats; en boning, en station; ett inlägg; en situation. Var du bor, även om Satans säte. Uppenbarelse ii. 13. Han som bygger en rättvis hus på en sjuk säte begår sig i fängelse. Bacon. En plats av överflöd, innehåll, och lugn. Macaulay.

3. Den del av en sak som en person sitter; som, säte för en stol eller sadel; säte för ett par byxor.

4. En sitt; en rätt att sitta; regelbunden eller lämplig plats för sittande; som ett säte i en kyrka; ett säte för säsongen i operahuset.

5. Pose, eller sätt att sitta på hästryggen. Hon hade så bra en plats och handen hon kan lita på med någon fäste. German Eliot.

6. (Machinery) En del eller yta på vilken en annan del eller yta vilar; som, ett ventilsäte. Seat mask (zoologi), den springmask.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip Sittande; presens particip och verbala substantiv Seating.


Definition

1. För att placera på ett säte; att orsaka att sitta ner, som, som sittplats för en själv. Gästerna var knappt sittande men de ingått ett varmt debatt. Arbuthnot.

2. För att orsaka att ockupera ett inlägg, plats, situation, eller liknande; till station; att etablera; att fixa; att lösa. Därmed hög ... är kung Richard sitter. (Shakespeare) De hade satt sig i New Guyana. Sir (Welsh) Raleigh.

3. Om du vill tilldela en plats till, eller säten; för att ge en sittande till; som, för att placera en kyrka, eller personer i en kyrka.

4. För att fixa; för att ställa in fast. Från deras fundament, lossa fram och tillbaka, de plockade de sittande kullar. Milton.

5. För att lösa; att plantera med invånare; som sittplats land. (Föråldrad) (Welsh) Stith.

6. För att sätta en stol eller botten; som, för att placera en stol.Intransitivt Verb:


Definition

Att vila; att ligga ner. (Föråldrad) Spenser.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av sittplats. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar sittplats kan hittas nedan:

1.sit around
2.sit on
3.sita
4.sitagliptin
5.sitar
6.sitarist
7.sitarlike
8.sitatunga
9.Sitch
10.sitcomlike
11.sitdown
12.site
13.sitelet
14.siterip
15.Siteswap
16.Siteswap notation
17.sitfast
18.sith
19.sithe
20.sithed
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 64 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av sittplats genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 10 Kategorier för detta ord. Detta är ord 219370 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor