"scen" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

scen

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

scene


Engelskt Uttal:

scene


Substantiv:


Etymologi

(Latin) scaena, scena, (grekiska)


Definition

1. Strukturen som ett skådespel eller play ut; den del av en teater där agerar sker, med dess tillsatser och dekorationer; scenen.

2. dekorationer och rördelar av en scen, som representerar den plats där åtgärden är tänkt att gå på; en av bilderna, eller andra anordningar som används för att ge ett intryck av verkligheten för verkan av en pjäs; som att måla scener; att skifta scener; att gå bakom kulisserna.

3. Så mycket av en pjäs som passerar utan att byta plats eller tid, eller viktig förändring av karaktär; därmed en uppdelning av en handling; en separat del av en pjäs, underordnad lagen men olika bestämmas på olika pjäser; som en handling av fyra scener. Mina dyster scen I behov måste agera på egen hand. (Shakespeare)

4. plats, tid, omständighet, etc. där allt sker, eller i vilken verkan av en berättelse, lek, eller liknande, som; omgivningar bland vilken som helst är inställd innan fantasin; plats för förekomst, utställning, eller handling. "I Troy, det ligger scenen." (Shakespeare) Världen är en stor scen av stridigheter. J. USA Mason.

5. samling av föremål presenteras för vyn på en gång; en rad åtgärder och händelser som uppvisas i deras sammanhang; ett spektakel; en show; En utställning; En utsikt. Genom vilka nya scener och förändringar måste vi passera! Addison.

6. Ett landskap, eller en del av ett landskap; landskap. En sylvan scen med olika gröna drogs, Shades på sidorna, och mitt en gräsmatta. Dryden.

7. En utställning av passionerade eller stark känsla före andra; ofta, en artificiell eller påverkad åtgärd eller tillvägagångssättet, gjort för effekt; en teatralisk display. Förmodligen ingen älskare av scener skulle ha haft mycket lång tid att vänta De Quincey. Bakom kulisserna bakom landskapet i en teater; av utsikten över publiken, men i sikte av skådespelarna, maskiner, etc .; därmed förtrogen med dolda motiv och organ vad som verkar offentligheten.Transitivt Verb:


Definition

Uppvisa en scen; att göra en scen av; att visa. (Föråldrad) Ärkebiskop Sancroft.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av scen. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar scen kan hittas nedan:

1.sceat
2.scedastic
3.scedasticity
4.scelerat
5.scelerate
6.scelestic
7.scelet
8.scelidate
9.scen
10.SCEN-
11.scena
12.scenansvarig
13.scenanvisning
14.scenario
15.scenarist
16.scenary
17.scend
18.scened
19.sceneful
20.scenegraph
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 14 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av scen genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 217370 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor