"sage" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

sage

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

sage


Engelskt Uttal:

sage


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Sauge, (franska) Sauge, (latin) salvia, från Salvus sparas i anspelning på sina välrenommerade helande dygder. Se Safe.


Definition

(Botanik) (a) En suffriticose LÄPPBLOMSTRIG anläggning (Salvia officinalis) med gråaktiga grönska, mycket används i arom kött, etc. Namnet ofta utvidgas till hela släktet, varav många arter odlas för prydnad, som den röda salvia , och mexikanska röd och blå salvia. (B) malört. Äng salvia (botaniska), en blå blommiga arter av salvia (S. pratensis) växer i ängar i Europa. - Sage ost, ost smaksatt med salvia och färgat grönt av saft av bladen av spanska och andra växter som tillsätts mjölken. - Sage kranen (zoologi), den manliga av den vise ripa; i en mer allmän mening, det specifika namnet på den vise ripa. - Sage grön, av en matt grågrön färg, som bladen av salvia. - Vis grouse (zoologi), en mycket stor amerikansk skogshöns (Centrocercus urophasianus), född i de torra sagebrush slätterna i västra Nordamerika. Även kallad kuk på slättlandet. Hanen kallas salvia kuk, och den kvinnliga salvia höna. - Sage hare, eller Sage kanin (zoologi), en art av hare (Lepus Nuttalli eller artemisia) som lever regionerna i västra Nordamerika och bor bland malört. Av den senaste tidens författare anses vara enbart en mängd av den gemensamma bomulls eller trä kanin. - Sage hen (zoologi), honan av salvia ripa. Sage sparv (zoologi), en liten sparv (Amphispiza Belli, var nevadensis) som bebor torra slätterna i Rocky Mountain regionen, lever bland malört. - Buskhärmtrast (zoologi), en sjungande fågel (Oroscoptes montanus) som lever västerns slätterna i västra Nordamerika. - Sage vide (botaniska), en art av vide (Salix tristis) bildar en låg buske med nästan fastsittande grayish gröna blad.Adjektiv:


Etymologi

Jämför. sager; superlativ Sagest, (franska), från (latin) sapius (endast i nesapius oklokt, dum), från Sapere att vara klok. kanske besläktad med (engelska) sav. Konferera Savor, Sapient, Insipid.


Definition

1. Med fin urskillning och befogenheter att döma; klok; grav; klok. Allt du salvia rådgivare, därmed! (Shakespeare)

2. Med utgångspunkt från visdom; väl bedömas; slug; väl anpassad till ändamålet. Befälhavare, som cloaking sin rädsla enligt show av salvia råd, rådde det allmänna till reträtt. Milton.

3. Grave; allvarlig; högtidlig. [Sällsynta] "[Stora barder.] i salvia och högtidliga låtar har sjungit." Milton.Substantiv:


Definition

En vis man; en man av gravitation och visdom; speciellt, en man ärevördiga för år, och av gott omdöme och klokhet; en grav filosof. Vid hans födelse en stjärna, osedda tidigare i himlen, förkunnar honom komma, och guidar östra vise. Milton.Synonymer:

klok


klok


Sapient


grav


klok


klok


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av sage. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar sage kan hittas nedan:

1.SAG
2.sag off
3.saga
4.saga
5.Saga lout
6.sagaciate
7.sagacious
8.sagaciously
9.sagaciousness
10.Sagamore
11.Sagan
12.sagapen
13.sagapenum
14.sagathy
15.sage
16.sage pensel
17.sage sparrow
18.sagebrush state
19.sagehen
20.sagehood
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 34 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av sage genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 17 Kategorier för detta ord. Detta är ord 214973 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor