"rule" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

rule

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

rule


Engelskt Uttal:

rule


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) Reule, riule, (gamla franska) riule, Reule, (franska) Regle, från (latin) Regula en linjal, regel, modell, från regere, ändtarm, att leda rakt, att styra. Se Höger , adjektiv, och ge Regular.


Definition

1. Vad som är föreskrivet eller fastställts som en guide för uppförande eller handling; en styrande riktning för ett specifikt ändamål; en auktoritativ antagande; en förordning; ett recept; ett bud, som, reglerna för olika samhällen; reglerna en skola; en regel om etikett eller anständighets; reglerna för cricket. Vi bekänner att ha anammat en religion som innehåller de mest exakta regler för regeringen i våra liv. Tillotson.

2. Därför: (a) Uniform eller etablerad under saker. 'T är mot regeln om naturen. (Shakespeare)

(B) Systematisk metod eller praxis; som är min Ule att stiga klockan sex. (C) Ordibary under förfarandet; vanligt sätt; comon tillstånd eller tillstånd av saker; som är det en regel att där det finns många exeptions. (D) genomföra de i allmänhet; beteende. (Föråldrad) Detta ociviliserad regel; hon ska veta det. (Shakespeare)

3. Handlingen att dom; administrering av lag; regering; imperium; myndighet; kontrollera. Lyda dem som har makt över dig. (Hebreiska) XIII. 17. Hans akter regel stönande mark lydde. Påve.

4. (lag) En order som reglerar bruket av domstol, eller ett beslut som mellan parterna i en åtgärd eller en kostym. Wharton.

5. (matematik) en bestämd metod som föreskrivs för att utföra någon åtgärd och att producera ett visst resultat; som en regel för att extrahera kubikroten.

6. (grammatik) En allmän princip om bildandet eller användningen av ord, eller en kortfattad redogörelse därav; Således är det en regel i England, är det eller es, läggs till ett substantiv i singularis numret bildar plural av detta substantiv; men "man" bildar dess plural "män", och är ett undantag från regeln.

7. (a) En rak remsa av trä, metall eller liknande, som fungerar som en guide i att dra en rak linje; en linjal. (B) Ett mätinstrument bestående av en graderad stång av trä, elfenben, metall, eller liknande, som vanligtvis är märkt så att de visar inches och delar av tum, och ledad så att den kan vikas kompakt. En omdömesgill artist kommer att använda sitt öga, men han kommer att lita enbart till hans styre. Söder.

8. (utskrift) (a) En tunn platta av metall (oftast mässing) av samma höjd som typ, och används för utskrift linjer mellan kolumner på samma sida, eller i tabell arbete. (B) En komponera regel. Se under Conposingular Som regel som en allmän sak; i huvudsak; vanligtvis; som uppträder han väl, som regel. - Board regel Caliber regel osv. Se Board , Caliber, etc. - Regel gemensamt, en knäled med axlar som ligger an mot när de anslutna bitar kommer i linje med varandra, och därmed tillåta vikning i bara en riktning. - Regeln om tre (räkna), denna regel som styr, när tre villkor ges, hur man hittar en fjärde, som skall ha samma förhållande till den tredje terminen som den andra har den första; andel. Se Andel , 5 (b). - Tumregel varje oförskämd process eller verksamhet, liksom att använda tummen i regel att mäta; därmed dom och praktisk erfarenhet som skiljer sig från den vetenskapliga kunskapen.Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip härskade; presens particip och verbala substantiv beslut., Konferera (Old franska) riuler, ruiler, (latin) regulare. Se regel , substantiv, och ge Reglera.


Definition

1. För att kontrollera viljan och handlingar; att utöva myndighet eller herravälde över; att styra; att klara av. Chaucer. En biskop måste då vara oförvitlig, ... en som ruleth väl sitt eget hus, som har sina barn i underkastelse. 1 Timothy III. 2, 4.

2. För att kontrollera eller direkt genom inflytande, råd, eller övertalning; att guida; - Används huvudsakligen i den passiva. Jag tror att hon kommer att uteslutas i alla avseenden av mig. (Shakespeare)

3. Att etablera eller reglera genom, eller som av en regel; att fastställa allmänna eller allmänt samtycke, eller av vanligt förekommande. Det är behärskas fallet med schoolmenna. Atterbury.

4. (lag) Att kräva eller kommando genom regel; att ge en riktning eller beslut av domstol.

5. För att markera med linjer gjorda med en penna, blyertspenna, etc. styrs av en regel eller linjal; att skriva ut eller markera med linjer med hjälp av en regel eller annan inrättning åstadkommer en liknande resultat; som, för att utesluta ett pappersark av en tom bok. Styrde yta (geometri), vilken yta som helst som kan beskrivas med en rak linje som rör sig i enlighet med en given lag; - Kallas även en scroll.Intransitivt Verb:


Definition

1. Att ha makt eller kommandot; att utöva högsta myndighet; - Ofta följs av över. Av mig furstar regel, och adeln. Provincial viii. 16. Vi dämpa och härska över alla andra varelser. Stråle.

2. (lag) Att fastställa och lösa en regel eller beslut av domstol; att avgöra en tillfällig punkt; att ange en regel. Burril. Bouvier.

3. (Common) att hålla sig inom en (viss) intervall för en tid; för att vara i allmänhet, eller som regel; som priserna styrde lägre igår än dagen innan.Synonymer:

reglering


lag


föreskrift


maxim


guide


kanon


beställa


metod


riktning


kontrollera


regering


vingla


imperium


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av rule. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 99 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av rule genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 24 Kategorier för detta ord. Detta är ord 213861 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor