"restrain" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

restrain

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

restrain


Engelskt Uttal:

re•strain


Transitivt Verb:


Etymologi

ofullständig och particip fixeras, presens particip och verbal substantiv Besöksförbud, (Old English) restreinen, (franska) restreindre, från (latin) restringere, restrictum. prefixet re- re- + stringere att rita, binda, eller tryck ihop dem. Se Stam , transitiva verb, och ge Begränsa.


Definition

1. För att dra tillbaka igen; att hålla tillbaka från att agera, fortsätter, eller framåt, antingen genom fysisk eller moralisk kraft, eller av någon anbringa hinder; att undertrycka eller dämpa; att hålla nere; att bromsa. Hålla i mig förbannade tankar som naturen ger vika i vila! (Shakespeare)

2. För att dra tillbaka toghtly, som tyglar. (Föråldrad, Shakespeare)

3. För att hindra från obegränsad enjoiment; att förkorta. Även om de två begicks, åtminstone begränsas av sin frihet. Clarendon.

4. För att begränsa; att begränsa; att begränsa. Dike. Inte bara en metafysisk eller naturligt, men en moralisk, universalitet också ska begränsas av en del av predikatet. I. Watts.

5. För att hålla inne; att låta bli. Du återhållsamma bön inför Gud. Jobb. xv. 4.Synonymer:

kolla upp


hindra


sluta


hålla inne


förtränga


trottoarkant


dämpa


tvinga


begränsa


begränsa


begränsa


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av restrain. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 52 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av restrain genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 17 Kategorier för detta ord. Detta är ord 209643 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor