"religion" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

religion

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

religion


Engelskt Uttal:

re•li•gion


Substantiv:


Etymologi

(Franska), från (latin) religio; Konferera religens from, Revering gudarna, (grekiska) försummelse.


Definition

(R-LJN),Substantiv:


Definition

1. Det yttre handling eller form genom vilken män anger deras erkännande av att det finns en gud eller gudar har makt över sitt öde, vem lydnad, service och ära beror; känslan eller uttryck av mänsklig kärlek, rädsla eller fruktan för någon övermänsklig och ruling makt, vare sig till yrket av tro, genom iakttagande av riter och ceremonier, eller av livsföring; ett system av tro och dyrkan; en manifestation av fromhet; som, etiska religioner; monoteistiska religionerna; naturlig religion; avslöjade religion; religion av judarna; religion idoldyrkare. Ett balanserat liv hittills som andra kan följa oss nu och sedan genom försiktighets motiv eller i kraft av vana; men utan allvar kan det inte vara religiösa principen i botten, ingen beteende från religiösa motiv; i ett ord, kan det inte finnas någon religion. Paley. Religion [var] inte, som alltför ofta nu, som används som likvärdiga för gudsfruktan; men ... det uttryckte den yttre formen och utförande som aktiv anda av en sann eller en falsk hängivenhet antas. Dike. Religioner, varmed menas sätten sdivine dyrkan rätt till olika stammar, nationer eller samhällen, och bygger på tron ​​hölls gemensamt av medlemmarna i dem solidariskt ... Det finns ingen levande religion utan något som en doktrin. Å andra sidan, en doktrin, men genomarbetade, utgör inte en religion. Celsius P. Tiele (Encyclopedia Brit.). Religion ... innebär det medvetna relationen mellan människa och Gud och uttryck för denna relation i mänskligt beteende. J. Köstlin (Schaff- Herzog Encyclopedia) Efter mest straitest partiet i vår religion jag levde ett Pharisce. Agerar xxvi. 5. Bilden av en brute, prydd med homosexuella religioner fulla av pompa och guld. Milton.

2. Specifikt överensstämmelse i tro och liv till föreskrifterna inculcated i Bibeln, respekterar livsföring och plikt mot Gud och människa; den kristna tron ​​och praxis. Låt oss med försiktighet hänge antagandet att moral kan upprätthållas utan religion. Washington. Religion kommer att delta dig ... så trevlig och användbar följeslagare i varje lämplig plats, och varje tempererade ockupation av liv. Buckminster.

3. (katolska CH.) Ett klosterliv eller religiös order som omfattas av en reglerad levnadssätt; den religiösa tillstånd; som att ange religion. Dike. En god människa var där religion. Chaucer.

4. stränga trohet i överensstämmelse med någon praxis, som om det vore en ålade handlingsregel. [Sällsynt] De delar av inlagan som i forna tider skulle kanske vara material, men vid denna tid blivit endast bara stilar och former, är fortfarande fortsatte med mycket religion. Sir USA Hale.

Obs: Religion, till skillnad från teologi, är subjektivt, utse känslor och handlingar män som relaterar till Gud; medan teologi är objektiv, och betecknar de idéer som man underhåller respekterar Gud, som han dyrkar, särskilt hans systematiserade utsikt över Gud. Till skillnad från moral, betecknar religion influenser och motiv för människans plikt som finns i karaktär och Guds vilja, medan moral beskriver plikter mot människan, till vilken sanna religionen alltid influenser. Till skillnad från fromhet, är religionen en hög känsla av moralisk skyldighet och andan i vördnad eller tillbedjan som påverkar människans hjärta i förhållande till gudomen, medan fromhet, som först uttryckte känslor av ett barn mot en förälder, används för att filial känsla av vördnad och kärlek som vi är skyldiga till Fadern av allt. Till skillnad från sanciti, är religionen det sätt på vilket helighet uppnås, helighet anger i huvudsak att hjärtats renhet och liv som är resultatet av vanliga gemenskap med Gud, och en känsla av hans ständiga närvaro. Naturlig religion, en religion baserad på bevisen för en Gud och hans kvaliteter, som levereras av naturfenomen. Se Naturlig teologi, under naturliga. - Religion mänskligheten, ett namn som ibland ges till en religion grundad på positivism som en filosofisk grund. - Revealed religion, det som bygger på direkt kommunikation med Guds vilja för mänskligheten; särskilt den kristna religionen, baserad på de avslöjanden som registrerats i Gamla och Nya testamentet.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av religion. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 21 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av religion genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 207902 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor