"relatera" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

relatera

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

relate


Engelskt Uttal:

re•late


Substantiv:


Etymologi

ofullständig och particip Relaterat; presens particip och verbala substantiv relatera., (franska) relater att berätta, (sent latin) relatare, från (latin) relatus, som particip av referre. Se Elate , och ge Se.


Definition

(R-lt "),Transitivt Verb:


Definition

1. För att få tillbaka; att återställa. (Föråldrad) Abate din nitiska brådska, tills morgondagen nästa gång Båda himlens ljus och styrka män avser. Spenser.

2. För att referera; att tillskriva, som till en källa. [Obs. eller Rare]

3. För att berätta; att berätta; att berätta över. Denna tunga handling med tungt hjärta avser. (Shakespeare)

4. För att alliera genom anslutning eller släktingar. Att relatera sig själv, att ventilera tankar i ord. [Sällsynt]Intransitivt Verb:


Definition

1. Att stå i någon relation; att ha lager eller oro; att lyda; att hänvisa; - Med till. Alla negativa eller privative ord relatera positiva idéer. Locke.

2. För att göra referens; för att ta hänsyn. [Rare & Obs.] Reckoning genom åren av sin egen invigning utan avseende någon kejserliga konto. Fuller.Synonymer:

berätta för


recitera


berätta


räkna om


repetera


rapportera


detalj


beskriva


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av relatera. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 41 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av relatera genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 18 Kategorier för detta ord. Detta är ord 207748 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor