"reformera" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

reformera

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

reform


Engelskt Uttal:

re•form


Substantiv:


Etymologi

(Franska) reformator, (latin) reformare; prefix åter re- + Formare att bilda från forma formulär. Se formulär .


Definition

(Rfrm "),Transitivt Verb:


Etymologi

(Franska) Réforme.


Definition

Att sätta i en ny och förbättrad form eller tillstånd; att återställa till en tidigare gott skick, eller ta från dålig till god; att byta från sämre till bättre; att ändra; att korrigera; som att reformera en utsvävande man; att reformera korrupta seder eller moral. Enbart av en ond prins kommer korrupta en ålder exempel; men som en god man inte kommer att reformera det. Snabb.Intransitivt Verb:


Definition

För att återgå till en god status; att ändra eller korrigera en egen karaktär eller vanor; som en man av avvecklade vanor vice kommer sällan reformer.Substantiv:


Definition

Ändring av vad som är defekt, ond, korrupt eller fördärvad; reformation; som, reform av val; reform av regeringen. Civil reform tjänsten. Se Civil . - Reform agerar (England Politik), handlingar Riksdagen antog 1832, 1867, 1884, 1885, som sträcker sig och utjämnande folklig representation i parlamentet. - Skolreform, en skola som fastställts av en stat eller stadsstyrelsen, för förlossning, instruktion, och reformering av ungdomsbrottslingar, och ungdomar från tomgång, onda, och vagrant vanor. [Förenta staterna]Synonymer:

ändra


See Reformation.


korrekt


emend


rätta


laga


reparera


bättre


förbättra


återställa


återvinna


reformation


ändring


rättelse


korrektion


Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av reformera. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 64 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av reformera genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 28 Kategorier för detta ord. Detta är ord 206984 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor