"röd dag" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

röd dag

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

röd bokstäver dag (plural röd brev dagar) (idiomatiskt) En särskilt betydelsefull dag (personliga eller sekteristiska), vanligtvis mycket positivt, ibland mycket negativt. Måndag var en röd brev dag för henne. Hon åstadkommit en hel del och hade kul gör det. Vi såg förluster för dagar i rad, men svart tisdag var den värsta röd bokstav dag av dem alla. 1975, John Ankenbruck, Twentieth Century historia Fort Wayne - Page 286 "Under tiden, St. Alla hjärtans dag massakern i Chicago var en röd-brev dag i gangster krig."


Referens:

red letter day

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av röd dag. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 73 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av röd dag genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 206238 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor