"förnuftig människa" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

förnuftig människa

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

förnuftig person (plural förnuftiga människor) (lag) En fiktiv person som används som en jämförande rättslig standard för att representera en genomsnittlig medlem av samhället och hur han eller hon skulle bete sig eller tänka, särskilt vid fastställandet vårdslöshet; ibland formuleras som "en person med vanlig försiktighet utövar vederbörlig omsorg liknande omständigheter." Användas för annat än som ett idiom: se rimligt, person.


Referens:

reasonable person

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av förnuftig människa. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 9 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av förnuftig människa genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 1 Kategorier för detta ord. Detta är ord 205296 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor