"quangocrat" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

quangocrat

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

quango + -crat


Substantiv:

quangocrat (plural quangocrats) En förespråkare av quangocracy. 1990, Martin Mayer, The Greatest någonsin bankrån: kollapsen av Savings and Loan branschen just nu, är FCA vad britterna kallar en "quango," för Quasi-autonoma National statlig organisation, och Popejoy är en quangocrat spelar kyckling. 1994, The Economist I många delar av Storbritannien en ny klass av quangocrat har dykt upp, och ingenstans mer så än i Wales. 1999, Bill Jones, Politiska frågor i Storbritannien idag Som Nolan flyttat in för att stoppa utbetalningar för att sitta på sådana skivor, The Guardian identifierade huvud "quangocrat" som Sir Brian Shaw, som fick £ 4000 per dag ... 2002, Sarah Ferris, poeten John Hewitt, 1907-1987 och kritik av nordirländska protestantiska skriver i händerna på en genuint välmenande Kulturrådet, betyder det också "power", utövas av någon verkligen välmenande quangocrat.


Referens:

quangocrat

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av quangocrat. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar quangocrat kan hittas nedan:

1.qua
2.qua-fågel
3.Quaalude
4.QUAB
5.quacha
6.quack
7.quacker
8.quackgrass
9.quackhood
10.quacking
11.quackingly
12.quackish
13.quackishly
14.quackishness
15.quackism
16.quacklike
17.quacksalver
18.quad
19.quad bike
20.quad play
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 6 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av quangocrat genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 201838 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor