"qasida" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

qasida

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från arabiska قصيدة (qasida).


Substantiv:

qasida (plural qasidas) En arabiska eller persiska elegiska monorhyme dikt, som vanligen har en tredelad struktur. 1958, Lawrence Durrell, Balthazar: Han var glad över att höra lite musik och lyssnade med känslor till de vilda qasidas att gubben sjöng - låtar av den arabiska kanon full av vilda hjärtsjuka i öknen. 2000: María Rosa Menocal, Raymond P. Scheindlin är litteraturen av Al-Andalus Den qasida en formell mång- ode riktar sig till en medlem av eliten i beröm.


Referens:

qasida

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av qasida. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar qasida kan hittas nedan:

1.Qashqai
2.qasida
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 63 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av qasida genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 201417 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor