"Qadi" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

Qadi

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från arabiska قاضي (Qadi).


Substantiv:

Qadi (plural qadis) (Islam, lag) En civil domare i vissa muslimska länder. 1907, Various, The Olive Fairy Book: Till detta Judisk överens, och de två gick tillsammans till stora salen, där kadi var att skipa rättvisa. 1985, Yasmin Hussain, Sharon Siddique Ahmad Ibrahim, läsningar på islam i Sydostasien: juridiska avhandlingar som behandlar ämnet talade vanligen om utnämningen till kontor en Qadi. 1990, Peter Hopkirk, The Great Game, Folio Society 2010, s. 74: Den Qazi, hans själasörjare, hade rekommenderat att den ryska tas ut i öknen och begravdes levande. 2011, Jill Hamilton, The Guardian, 22 Jul 2011: Medan sharialag om äktenskapsskillnad i många muslimska länder har modifierats av regeringar, i reformen Israel initierades av qadis.


Anagram:

Qaid


Referens:

qadi

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av Qadi. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar Qadi kan hittas nedan:

1.qadar
2.Qadarite
3.Qadi
4.Qadiriyya
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 57 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av Qadi genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 201400 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor