"q" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

q

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

q


Brev:


Definition

sjuttonde bokstaven i engelska alfabetet, har endast ett ljud (som k), och följs alltid av u, de två bokstäverna tillsammans som lät som kw, utom i vissa ord i vilket u är tyst. Se Guide till Uttal, § 249. Q återfinns inte i anglosaxiska, cw används i stället för qu; som i cwic, snabb; cwen, drottning. Namnet (ku) är från den franska ku, som är från det latinska namnet på samma bokstav; dess form är från latin, som härrör det, genom ett grekiskt alfabet, från feniciska, den ultimata ursprung är egyptisk. Etymologiskt, q eller qu är mest nästan relaterad till en (lm, tch), p, q, och WH; som i cud, quid, (latin) Equus, ecu, häst, (grekiska) häst, hippic; (Latin) quod som (engelska) vad; (Latin) aquila, (engelska) eaqle; (Engelska) kök, (Old English) kichene (anglosaxiska) cycene, (latin) Coquina.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av q. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar q kan hittas nedan:

1.q
2.Q kvoten
3.Q mätare
4.Q och A
5.Q-faktor
6.Q-feber
7.Q-kod
8.QA
9.Qaanaaq
10.qadar
11.Qadarite
12.Qadi
13.Qadiriyya
14.qafiz
15.qalamdan
16.Qalandar
17.Qallunaaq
18.Qallunaat
19.QALY
20.QAM
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 48 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av q genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 3 Kategorier för detta ord. Detta är ord 201389 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor