"positiv" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

positiv

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

positive


Engelskt Uttal:

pos•i•tive


Adjektiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) positif, (franska) positif, (latin) Positivus. Se position .


Definition

1. Att ha en riktig ställning, existens, eller energi; finns i själva verket; verklig; faktisk; - I motsats till negativa. "Positiv bra." Bacon.

2. Härstammar från ett objekt i sig självt, inte beroende av ändrade förhållanden eller relationer; absolut; - Till skillnad från relativ; som är idén om skönhet inte positiv, men beror på de olika smaker individer.

3. Definitivt fastställs; uttryckligen anges; tydligt; - I motsats till underförstådda; som en positiv förklaring eller löfte. Positiva ord, att han inte skulle bära vapen mot King Edward son. Bacon.

4. Därför: Inte släppa av något tvivel, tillstånd, kvalifikation, eller bedömning; inte är beroende av omständigheter eller sannolikheter; inte spekulativa; övertygande samtycke eller lydnad; tvingande; obestridlig; avgörande; som, positiva instruktioner; positiv sanning; positiva bevis. " 'T är positiv" medelt alla undantag. " (Shakespeare)

5. ordinerats av express författning eller institution; avgöras av godtycklig utnämningen; sade om lagar. I lagar, vilket är det naturliga förbinder han universellt; det som är positivt, inte så. Hora.

6. Helt säker; säker; vissa; ibland, overconfident; dogmatisk; högdragen; - Sade personer. Vissa positiva, bestående fops vi vet att om en gång fel, kommer behov alltid. Påve.

7. Att ha makt direkt aktion eller inflytande; som en positiv röst i lagstiftningen. Snabb.

8. (fotografier) ​​Motsvarande med originalet i förhållande till läget av ljus och skuggor, i stället för att ha ljus och skuggor omvända; som en positiv bild.

9. (kemi) (a) Electro-positiv. (B) därför grundläggande; metallisk; inte syra; - Till skillnad från negativa och sade av metaller, baser, och basiska radikaler. Positiva kristaller (Optik), i vilken brytningsindex för den extraordinära strålen är en dubbelt brytande kristall större än för den vanliga strålen, och den tidigare bryts närmare axeln än den senare, som kvarts och is; - I motsats till negativa kristall, eller en där denna egenskap är omvänd, som Island spar, turmalin, etc. - Positiv grad (grammatik), att tillståndet för ett adjektiv eller adverb som anger enkel kvalitet, utan jämförelse eller förhållande för att öka eller minskning; som, vis, ädel. - Positiv el (Elec), den typ av el som utvecklas när glas gnides med silke, eller som visas på den pol av en galvanisk batteri är anslutet till plattan som inte angrips av den spännande vätska; - Tidigare kallad glaskroppen el; - Till skillnad från Ant: negativ elektricitet. - Positiv okularet. Se okular . - Positiv lag. Se kommunala lag, enligt lag. - Positiv rörelse (Machinery), rörelse som är härledd från en förare genom orubbliga mellanstycken, eller genom direkt kontakt och inte genom elastiska anslutningar, och inte heller med hjälp av friktion, gravitation, etc .; bestämd rörelse. - Positiv filosofi. Se Positivism . - Positiv pol. (A, Elec.) Den pol ett batteri eller stapel som ger positiva eller glaskroppen el; - Till skillnad från Ant: minuspol. (B, Magnetism) Nordpolen. [Sällsynt] - Positiv kvantitet (Algebra), ett jakande mängd, eller en påverkas av tecken plus [+]. - Positiv rotation (Mechanic), vänstergång. - Positivt tecken (matematik), tecknet [+] betecknar plus eller mer, eller tillägg.Substantiv:


Definition

1. Det som är i stånd att bekräftade; verklighet. Söder.

2. Det som avgör med absolut överenskommelse.

3. (grammatik) Den positiva examen eller formulär.

4. (fotografier) ​​En bild där ljus och skuggor motsvarar i position med dem i det ursprungliga, i stället för att återföras, som i en negativ. Sällsynta Hunt.

5. (Elec.) Den positiva plattan av en galvanisk eller elektrolytisk cell.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av positiv. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


Liknande Ord:

Andra ord som liknar positiv kan hittas nedan:

1.pos
2.posada
3.posakonazol
4.posör
5.pose
6.posed
7.posedown
8.poseidon
9.poser
10.poset
11.poseuse
12.posey
13.posh
14.poshly
15.poshness
16.posho
17.posied
18.posilutely
19.posingly
20.posish
AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 24 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av positiv genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 192829 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor