"porpoise" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

porpoise

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

porpoise


Engelskt Uttal:

por•poise


Substantiv:


Etymologi

(Gammal engelsk) porpeys, (gamla franska) porpeis, bokstavligen, hog fisk, från (latin) porcus svin + piscis fisk. Se fläsk och fisk.


Definition

1. (Zoologi) Varje liten valar av släktet Phocaena, särskilt P. communis, eller P. phocaena, Europa, och nära allierade amerikanska arter (P. Americana). Färgen är mörka eller svart ovan, blekare under. De är nära allierad med delfinerna, men har en kortare nos. Kallas också tumlare, sill hag, pustande gris och snuffer.

2. (Zoology) En sann delfin (Delphinus); - Ofta så kallade av sjömän. Skunk tumlare, eller Bay tumlare (Zoology), en nordamerikansk tumlare (Lagenorhynchus acutus), större än de vanliga arter, och med breda ränder av vitt och gult på sidorna. Se Illustration i tillägg.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av porpoise. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 6 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av porpoise genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 5 Kategorier för detta ord. Detta är ord 192630 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor