"porcelain" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

porcelain

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

porcelain


Engelskt Uttal:

por•ce•lain


Substantiv:


Etymologi

(Franska) porcelaine, (italienska) Porcellana, original, porslinsskalet, eller Venus skal (Cypraea Porcellana), från en diminutiv från (latin) porcus gris, troligen från likheten av skalet i formen till en gris rygg. Porslin kallades efter detta skal, antingen på grund av sin mjukhet och vithet, eller eftersom man trodde att göras från den. Se fläsk .


Definition

(Botanik) Purslain. (föråldrad)Substantiv:


Definition

En fin genomskinlig eller semitransculent typ av lergods, gjorde först i Kina och Japan, men nu också i Europa och Amerika; - Även kallad Kina eller Kina Disk. Porslin, genom att vara ren, är benägna att bryta. Dryden. Elfenben porslin, porslin med en yta som elfenben, producerad av depolishing. Se Depolishing . - Porslinslera. Se Clay . - Keramiska krabba (Zoologi), någon krabba av släktet Porcellana och allierade släkten (familj Porcellanidae). De har en jämn, polerad ryggskölden. - Porslin jaspis. (Mineralogy) Se Porcelanite . - Keramiska tryckning, överföring av ett intryck av en gravyr till porslin. - Keramiska skal (Zoology), en Cowry.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av porcelain. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 33 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av porcelain genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 7 Kategorier för detta ord. Detta är ord 192498 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor