"outgang" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

outgang

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från Mellersta engelska outgang, från Old English ūtgang ( "en utåtriktad, exit"), från Proto-Germanic * UT ( "out") + * gangaz ( "going"), vilket motsvarar att lägga ut + gäng. Besläktat med holländska uitgang ( "exit"), fornhögtyska ūzgang (tysk Ausgang "exit"). Mer på ut, gäng.


Substantiv:

outgang (plural outgangs) En utgående; en avstigning eller avsluta Handlingen att ge upp beläggning av fastigheten Outgate; en boskaps grind 1902, Doncaster (England), en kalender till register över stadsdelen Doncaster: A "knöl" av viss mark som tillhör företaget i Doncaster i ockupationen av John Lambe, minister av Rossington nämligen. en Laithe eller lada i outgang nästa staden gatan, övre outgang och nedre outgang, och mark i kyrkan området, Ing fältet och Park fältet. 1896, Thomas Blashill, Sutton-in-Holderness: Herrgården, den berewic och bygemenskapen: En vanlig outgang var en plats där boskapen i en by monteras, när de skulle drivas ut tillsammans för att ... Denna outgang verkar ha kört mellan de gamla slutna länder och den södra delen av Väst Carr eller Marsh 1841, historia och antikviteter i seigniory av Holderness: Sitt William Saunders, präst, gav följande: -För reparation av kyrkfönster, broar för en kyrka väg, klocka rep, & c., kyrka balke, damm, och dammen bro, och outgang, outgang mellan White Hall Close och Mill Hill Close


Referens:

outgang

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av outgang. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 14 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av outgang genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 175257 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor