"uns" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

uns

" betyder        
AD 970 X 250

Webster

Engelskt Ord:

ounce


Engelskt Uttal:

ounce


Substantiv:


Etymologi

(Franska) en gång, från (latin) Uncia en tolfte, den tolfte delen av ett pund eller en fot: confer (grekiska) Inch, Oke.


Definition

1. En vikt, det sextonde delen av ett pund avoirdupois, och innehållande 437

2. (Troy vikt) Den tolfte del av en troy pund.

Obs! Troy uns innehåller tjugo pennyweights, var och en av tjugofyra kärnor, eller, i alla, 480 korn, och är den tolfte delen av troy pund. Troy ounce är också en vikt i apothecaries 'vikt. [Troy ounce ibland skrivs som ett ord, troyounce.]

3. figurativt: En liten del; lite. (Föråldrad) Genom uns hängde hans lås som han hade. Chaucer. Fluid ounce. Se Fluid , substantivSubstantiv:


Etymologi

(Franska) en gång; tilldela (italienska) Lonza, (spanska) Onza; förmodligen lonce, tas som l'gång, från (latin) lodjur, (grekiska) lyncea, från lodjur. Confer Lynx.


Definition

(Zoology) En felin quadruped (Felis Irbis, eller uncia) liknar leoparden i storlek, och något i färg, men den har längre och tjockare päls, som bildar en kort manen på baksidan. Uns är ljust gulgrå, med oregelbundna mörka fläckar på halsen och lemmar, och mörka ringar på kroppen. Den bebor de höga bergskedjor i Asien. Även kallad en gång.Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av uns. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 27 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av uns genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 8 Kategorier för detta ord. Detta är ord 174975 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor