"oneirism" Definition | Fri Swedish Lexikon | internationell-lexikon.com
header logo
Tillbaka Till | Hem       Search

"

oneirism

" betyder        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Från oneir- + -ism.


Substantiv:

oneirism (plural oneirisms) (sällsynt) drömlik erfarenheter eller egenskaper; dreaminess. 1990, Paul Ricoeur, Tid och berättande, vol. 2, s. 138: Med en nästan omärklig touch, ansluter berättare upp denna oneirism av namn med förvarning tecken på kallelse att Remebrance sägs att berätta. (Psykiatri) Ett tillstånd av onormal medvetande där drömlika upplevelser och hallucinationer hända medan vaken. 1976, neuropsykiatri och kriget, s. 108: Efter stora explosioner två former av psykisk problem har visat sig så ofta att andra manifestationer har blivit nästan exceptionell. Dessa är mental förvirring och yrande oneirism.


Referens:

oneirism

Hjälpa oss redigera översättningar! Det är snabbt och enkelt, helt enkelt genom att klicka på redigera ikoner för att börja. Tack för hjälpen!AD 728 X 90

Input Besökaren:

Besökare är välkomna att hjälpa oss att expandera innebörden av oneirism. Fyll i formuläret nedan för att lägga till din definition, t ex eller kommentar.

 

Posta Din Input


 
Ange ditt namn
 
Definition Exempel Kommentar
 

Bevisa att du är inte en maskin
Skriv in koden

Du håller med internationell-lexikon.com användarvillkor och sekretesspolicy

 


AD 160 X 600


Tack för besöket internationell-lexikon.com, en gratis online-lexikon med över 200.000 definitioner av ord och fraser. Du är besökare 585 På denna sida. Snälla hjälp oss att expandera innebörden av oneirism genom att tillhandahålla en alternativ definition eller exemplet ovan. Vänligen lägga till kommentarer för att hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Det finns 2 Kategorier för detta ord. Detta är ord 172432 i vår ordlista.
Upphovsrätt © 2018 | internationell-lexikon.com | Alla Rättigheter Förbehållna
Hem | Integritetspolicy | Användarvillkor